Home Stroje Zemědělské stroje Sečky Ruční lžičkový secí stroj K-1 -setí po jednotlivých semenech
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Ruční lžičkový secí stroj K-1 -setí po jednotlivých semenech

Středočeský kraj
27. 6. 2016 - 13:58
4 493 Kč
Prodávající

Popis

Ruční lžičkový secí stroj K-1 (setí po jednotlivých semenech)

S ručním lžičkovým secím strojem můžete sít v podstatě všechny druhy semen od máku až po kukuřici po jednotlivých semenech. Dávkování semen vykonávají lžičky v souladu s jejich velikostí a tvarem. Lžičky je potřeba měnit v závislosti na velikosti semene, které sejete.

Je to jednoduché
Vzdálenost mezi jednotlivými semeny určuje počet lžiček umístěných na otočném kotouči. Lžička vysévá semeno vždy na místě odvaděče semen, po otočení se okolo vlastní osy. Na kotouč lze umístit maximálně 24 kusů lžiček. Obvod poháněcího kola je 80 cm při jedné otáčce, takže délka setby je závislá na počtu lžiček vložených do kotouče:
24, 12, 8, 6, 4, 3, 2
(Příklad: pokud použijeme 24 ks lžiček – 80:24 = 3,4 cm - toto tedy bude vzdálenost semen. Stejně tak vypočítáme další vzdálenosti)

Velikost lžiček je možné zvolit i tak, aby zároveň dávkovali i vícero semen. Do děr otočného kotouče umístíme lžičky ve 45 stupňovém úhlu nad trychtýřem odvaděče semen do polohy jejich vysypávání. Následně je tlačíme směrem, dovnitř dokud se upevňovací váček na konci držátka lžičky nezaklapne do prohlubně v části držáku lžičky. V případě výměny je jednoduše vytáhneme.

Pro správnou kvalitu setby je důležité vhodné nastavení úrovně semen v části nádrže podavače! K tomuto účelu slouží regulační štít (šíbr), který rozděluje nádržku od dávkovací části, se využívá pro správnou regulaci hladiny nasypaných semen tak, aby bylo umožněno bezpečné dávkování pouze lžičkami nikoli držáky lžiček.

Hloubku výsevu můžeme nastavit prostřednictvím radlice secího stroje v rozmezí 0-7 cm. Brázdu semen zakrývá zeminou podpěrný plech, na který je možné v případě potřeby umístit závaží.

K secímu stroji dodáváme 11 typů lžiček různých velikostí dle druhu semene.
Z toho:
8 druhů – balení po 24 ks
3 druhy – balení po 12 ks.
Pokud používáte méně než 24 ks lžiček, je nutné ostatní prázdné dírky vyplnit držátky bez lžiček, tak aby se zabránilo ucpávání prázdných těchto dírek.

Součást balení:
- secí stroj
- sada secích lžiček
- návod k použití

K secímu stroji je možné objednat také řádkovač nebo nástavec na granulát. V nabídce máme i další stroje.

Více informací na www.tvojefarma.cz nebo na tvojefarma@gmail.com

Video na https://www.youtube.com/watch?v=mZfEVXHFp8Y

Ruční lžičkový secí stroj K-1 -setí po jednotlivých semenech

Zavřít Zavřít
Prodávající
tvojefarma.cz
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!